ADEZIV PENTRU POLISTIREN HASIT 605 25 KG

HASIT
Cod Produs: 8272 Ai nevoie de ajutor? 0752282300 / 0234.362.028
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Adeziv pentru polistiren HASIT 605 este un mortar mineral uscat, fabricat industrial, conf.DIN 18557, pe baza de ciment gri, nisip cuartos, fibre de armare si adaos de aditivi calitativi superiori, care nu afecteaza sanatatea si mediul, dar care imbunatatesc lucrabilitatea si aderenta produsului. Este un adeziv pentru lipire si spacluire placi termoizolante de toate tipurile (polistiren, pluta, vata minerala etc.) si punte de aderenta universala.

CARACTERISTICI ADEZIV PENTRU POLISTIREN HASIT 605

  • egalizeaza absorbabilitatea stratului suport

  • grund de aderenta

UTILIZARE ADEZIV PENTRU POLISTIREN HASIT 605

HASIT 605 se utilizeaza ca punte de aderenta, la tratarea preliminara a suprafetelor din beton sau a placilor usoare pentru constructii, operatie premergatoare aplicarii urmatoarelor straturi (tencuieli suport sau pentru finisare), pentru tratarea suporturilor minerale care prezinta fisuri, premergator aplicarii finisajelor si pentru lipirea, pozarea plasei de armare si spacluirea placilor termoizolante de diferite tipuri (polistiren, pluta, vata bazaltica etc).

HASIT 605 se realizeaza cu masina de tencuit, sau manual. La aplicarea manuala, se amesteca continutul unui sac (25kg) cu cca. 7 litri de apa curata, se malaxeaza cu mixerul electric, se lasa in repaos cca. 2 - 3 minute, dupa care se mai amesteca scurt inca o data.

Pentru armare, se va aplica pe suport, functie de lungimea si latimea plasei de armare, un strat de material de cca. 4 mm grosime, cu fierul de glet de inox, dupa care plasa de armare va fi pozata de sus in jos si incorporata in patul de mortar, apasand de la mijloc spre stanga si apoi spre dreapta. Plasa trebuie sa se suprapuna minim 10 cm in partile laterale, iar pe capete minim 15 cm. Toate unghiurile de 90º ale spaletilor de la ferestre si usi sau orice decupaje ale sistemului termoizolant, trebuie armate suplimentar, cu benzi de plasa de armare, incorporate in materialul proaspat pentru spacluire.

Punte de aderenta

Se aplica pe suporturile pe baza de var-ciment sau ciment, beton, zidarie de orice fel sau pe alte tipuri de strat suport (de exemplu: tego, OSB, lemn tratat etc.) cu mistria canelata, se trage orizontal si se lasa cca. 24 ore pentru asprire, dupa care se trece la urmatoarea etapa de prelucrare a suportului.

Adeziv pentru lipirea placilor termoizolante

Pe suporturile minerale plane, se aplica cu fierul de glet zimtat de 10/10, pe toata suprafata de contact. Pe suporturile fara planeitate buna sau imbatranite, materialul se aplica in cordon perimetral si punctiform pe placa termoizolanta, dupa care aceasta va fi pozata corespunzator si lipita. Trebuie asigurata ca suprafata de lipire minim 60% din suprafata placii, diferenta de 40% poate fi asigurata prin dibluire.

Masa de spaclu

Se va aplica pe suport, in functie de lungimea si latimea plasei de armare, un strat de material de cca. 4 mm grosime, cu fierul de glet zimtat de inox (cu dinti de 10 mm), dupa care plasa de armare va fi pozata de sus in jos si incorporata in patul de mortar cu ajutorul fierului de glet, apasand de la mijloc spre stanga si apoi spre dreapta. Plasa trebuie sa se suprapuna minim 10 cm in partile laterale, iar pe capete minim 15 cm. Toate unghiurile de 90º ale spaletilor de la ferestre si usi sau orice decupaje ale sistemului termoizolant, trebuie armate suplimentar, cu benzi de plasa de armare, incorporate in materialul proaspat pentru spacluire. Grosimea masei de spaclu trebuie sa fie de minim 4 mm – maxim 6 mm. Plasa de armare va fi pozata central in masa de spaclu. Egalizarea sau retusarea suprafetei proaspat armate se poate realiza prin aplicarea unui strat de mortar proaspat la o grosime de cca. 2 mm, care se va finisa corespunzator cerintelor. Timpul necesar maturizarii suprafetelor armate si spacluite este de cca. 1 saptamana (minim 5 zile).

CONSUM

Adeziv pentru polistiren HASIT 605 are un consum teoretic de 4 kg/metru patrat.

DENUMIREA PRODUCATORULUI

Mortar adeziv pentru lipire si spacluire HASIT 605


PRODUSE INRUDITE (4)

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!